ЗА ДА ДОСТАВИМ ОЩЕ ПО-ДОБРИ УСЛУГИ НА ВСИЧКИ НАШИ КЛИЕНТИ, САЙТЪТ Е В ПРОЦЕС НА ОБНОВЯВАНЕ!


 

Намерете изгоден самолетен полет на редовни и нискотарифни авиокомпании до Летище Пафос (PFO) като направите онлайн резервация на самолетен билет ТУК или като се обадите в центъра за резервации на самолетни билети.


Самолетни билети Пафос

Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ ще открие за Вас най-икономична цена за самолетен билет до Летище Пафос (PFO). Ще Ви предложим специална цена, която няма да откриете никъде другаде. Нашият онлайн център за обслужване на клиенти е съставен от професионални туристически агенти, които ще Ви помогнат да организирате Вашето евтино самолетно пътуване до Пафос (PFO).

За резервация на самолетен билет до Летище Пафос (PFO) последвайте стъпките:
- Изберете интервала, в който ще пътувате до Летище Пафос (PFO)
- Когато правите запитването си прегледайте офертите +/-3 дни за да изберете най-евтиния за Вас вариант


Когато сте готови с подходящия за Вас вариант за самолетен билет до Пафос, Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ може да Ви предложи и варианти за хотелско настаняване в Пафос (PFO).ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ПАФОС

Какво да посетим и разгледаме в Пафос?Добре дошли в Пафос! Градът се намира на брега на морето в югозападната част на остров Кипър. В далечното минало е разделен на Стари и Нови Пафос, а в днешно време само новата част е населена. Според преданията това е родния град на Афродита – богинята на любовта, а в миналото е бил столица на Кипър. Градът представлява част от списъка на ЮНЕСКО, а близо до него се намира наскоро открито международно летище. Историята разказва, че името си носи от името на дъщерята на Афродита - Пафос.

Забележителностите тук са много и все интересни, изискващи доста време за да се види всичко, но все пак ще започнем с най-интересното - Акропола. Построен от чист варовик през втори век близо до Нови Пафос. На север от него са останки от крепостни стени, а на юг римския храм на Асклепий - Бог на медицината.

Следващи интересни обекти са баните: Баните в Пафос и Баните на Адонис. Първите се намират на стария пазар, като представлява каменна постройка от 33 помещения, които са реставрирани и използвани като културен център - датират от османския период. Историята на вторите бани е свързана с любовната история на Адонис с  Афродита и Персифона.

Посетете Скалата на Афродита, намираща се сред очарователна природа на кипърското крайбрежие, където според преданията от пенливите вълни се родила богинята на любовта и красотата.

Разходете се до Църквата Света Соломонис, която в началото е била християнска и в нея се съхраняват стенописи от XII век. На входа има дърво  и поверие, че ако вържете парче плат на клонките му ще получите лек за заболяванията си.

Интерес за туристите представляват: Археологическия музей, като сбирка от антични находки, Византийския музей  - като частна сбирка от неолитната епоха и Средновековен Форд построен като защита на присранището.

Разходката продължава до Гробниците на Царете - резиденция на аристократи от рода Птолемеи. Постройката е от масивна скала с дорийски колони и стени украсени с фрески.

Отбийте се в Археологическия парк, включен в списъка на ЮНЕСКО. Тук ще разгледате паметници от праисторическо и Римско време като: Одеона, Форта на 40-те колони, храма на Асклепий и Агората.

Ако Ви остане малко време посетете Базиликите Свети Георги с красиви мозаични изображения. Залива на Коралите, които са дали подслон на първите гърци и Метоха на Манастира Кикос, който е център за проявите на монашеската общност.

Градът има аквариум, състоящ се от 72 басейна, а всеки басейн показва съответна екосистема.


РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ ПАФОС (AIRPORT PAPHOS - PFO)

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПОЛЕТ


СХЕМА НА МЕСТАТА В САМОЛЕТА


ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

Самолетни билети София
Самолетни билети Варна
Самолетни билети Бургас
Самолетни билети Пловдив

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

АВИОТРАВЕЛ

 


ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ

 


НИСКОБЮДЖЕТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

БЛОГЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

https://air-bg.com/images/stories/logos/kruiz.eu-logo.png
ПЪТУВАНЕ С КРУИЗ


ПОЧИВКИ И ВАКАНЦИИ

ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ

 


ХОТЕЛИ В ЧУЖБИНАХОТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.