Самолетн билет от или до Букурещ

Националният превозвач на Румъния TaromЛетищата в Букурещ се явяват сред най-предпочитаните от пътници на Северна България. Това естествено има и своето обяснение. Първата предпоставка за това е разстоянието. Ето и няколко цифри. Варна - Букурещ е 270 км, Русе - Букурещ е 70 км, а Варна - София е 450 км. Втората предпоставка е в цената на самолетните билети. В повечето случаи цената на самолетните билети от и до Букурещ е в пъти по-ниска, в сравнение със закупените самолетни билети от Варна. Наблюдават се огромни разлики в цените на самолетни билети за различните дестинации. Разликата в цените се явява от това, че Букурещ разполага с две летища. Едното е международно летище Henri Coanda (Отопени), а другото е летище Банеаса.

Международно летище Henri Coanda (Отопени)

Международно летище Henri Coanda (Отопени) с IATA код OTP се намира на 16,5 км северозападно от Букурещ в близост до град Отопени. Авиокомпаниите, които летят от летището, освен националният превозвач на Румъния Tarom, са:  Aeroflot, Aerosvit Airlines, Air France, Alitalia, British Airways, Czech Airlines, EasyJet, Iberia, LOT Polish Airlines, Lufthansa, FLY Niki, Qatar Airways, Swiss International Air Lines, Turkish Airlines


 

 

Летище Банеаса, БукурещЛтище Банеаса, Букурещ - Aurel Vlaicu с IATA код BBU се намира на 8,5 километра в северната част на Букурещ в местността наречена Банеаса. Това е второто по големина летище в Букурещ, от което оперират предимно нискотарифните авиокомпании. Авиокомпаниите, които летят от летището са Blue Air, Germanwings, Wizz Air и др.


Резервирай сега своя евтин самолетни билети от или до Букурещ, чрез формуляра за търсене на самолетни билети ТУК или на телефон 0896 88 99 07 и 0877 78 63 22.