Европа

Намерете изгоден самолетен полет на редовни и нискотарифни авиокомпании до и от Летище Венеция - Марко Поло (VCE) или Летище Венеция - Тревизо Сант Анджело (TSF) като направите онлайн резервация на самолетен билет ТУК или като се обадите в центъра за резервации на самолетни билети.


Самолетни билети Венеция

 

Нуждаете ли се от евтин самолетен билет до Летище Венеция - Марко Поло (VCE) или Летище Венеция - Тревизо Сант Анджело (TSF)? Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ ще Ви предложи най-изгодните  оферти за самолетен билет до Летище Венеция - Марко Поло (VCE) или Летище Венеция - Тревизо Сант Анджело (TSF). Нашите резервационни системи ще сравнят полетите на редовни, нискотарифни и чартърни полети. Можете да резервирате самолетен билет и по телефона. Нашите онлайн агенти ще Ви помогнат да организирате възможно най-евтино пътуването си до Венеция.

За резервация на евтин самолетен билет до Летище Венеция - Марко Поло (VCE) или Летище Венеция - Тревизо Сант Анджело (TSF) последвайте стъпките:
- Изберете интервала, в който ще пътувате до Летище Венеция - Марко Поло (VCE) или Летище Венеция - Тревизо Сант Анджело (TSF)
- Когато правите запитването си прегледайте офертите +/-3 дни за да изберете най-евтиния за Вас вариант


Ние ще Ви помогнем с резервирането на подходящ самолетен билет до Венеция, а също така можем да Ви предложим хотелско настаняване във Венеция, в желания от Вас район и период от време.


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

Какво да посетим и разгледаме във Венеция?


Забележителностите на този уникален град можете да разгледате най-добре вървейки пеша. Символ на могъществото на Венецианската империя е площад Сан Марко, на който ще разгледате базилика Сан Марко. От часовниковата кула и от камбанарията пък на Двореца на Доджовете се открива чудесна гледка на града.

Като най-красив дворец в града се откроява Дворецът Лонгена, чийто строеж е продължил  почти 100 г.

Друга забележителност, която привлича вниманието на туристите е Мостът на въздишките, направен от бял варовик с прозорчета  и решетки проектиран от Антони Контино и построен 1602г.

Следва Канале Гранде, който представлява основен коридор в града и е най-големия канал във Венеция. Транспорта по него се осъществява с водни автобуси, гондоли и частни таксита, а Мостът Риалто е единствения начин пеша да се прекоси Канале Гранде преди да се построи моста Академия.

Ако желаете да видите произведения на ориенталското изкуство посетете градския музей за модерно изкуство - Музей Песаро.

Венеция се слави в цял свят със своето майсторство при изработка на цветно стъкло, известно като венецианско стъкло от Мурано. Тук на остров Мурано е построен Музея на стъклото през 1861г. Ако посетите този музей ще научите за древната техника за обработка на стъкло.

Не е зле да надникнете и в Колекцията на Пеги Гугенхайм - музей  разположен на Канале Гранде.

Музей Корер съхранява историята на Венеция от тринадесети до шестнадесети век. Тук се пазят предмети от Ренесанса и Средновековието.

Интерес за туристите е да се разходят до Базилика Санта Мария дела Салуте, разположена в област Дорсодуро и посетят Дворецът на дожите. От Двореца на дожите има изглед към площад Сан Марко и Веницианската лагуна, а в миналото дворецът е бил резиденция на дожите.

Един от най-известните театри в Европа е Театърът Феникс, в който се намира и операта на Венеция.

По време на Веницианската Република евреите били принудени да живеят в област наречена - Еврейско гето, което също представлява интерес за туристите.

РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ ВЕНЕЦИЯ - МАРКО ПОЛО (AIRPORT VENICE - MARCO POLO - VCE)
РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ ВЕНЕЦИЯ - ТРЕВИЗО САНТ АНДЖЕЛО (AIRPORT TREVISO SANT`ANGELO - TSF)

Намерете изгоден самолетен полет на редовни и нискотарифни авиокомпании до и от Летище Болоня - Гулиелмо Маркони (BLQ) като направите онлайн резервация на самолетен билет ТУК или като се обадите в центъра за резервации на самолетни билети.
Самолетни билети Болоня

Търсите евтин самолетен билет до Летище Болоня - Гулиелмо Маркони (BLQ)? Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ ще Ви предложи най-изгодните предложения за самолетен билет до Летище Болоня - Гулиелмо Маркони (BLQ). Нашите резервационни системи ще сравнят полетите на всички редовни, нискотарифни и чартърни полети. При нас може да резервирате евтин самолетен билет и по телефона. Нашите онлайн агенти ще Ви помогнат да организирате възможно най-евтино пътуването си до Болоня.

За резервация на евтин самолетен билет до Летище Болоня - Гулиелмо Маркони (BLQ) последвайте стъпките:
- Изберете интервала, в който ще пътувате до Летище Болоня - Гулиелмо Маркони (BLQ)
- Когато правите запитването си прегледайте офертите +/-3 дни за да изберете най-евтиния за Вас вариант


Когато сте готови с подходящия за Вас вариант за самолетен билет до Болоня, Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ може да Ви предложи и варианти за хотелско настаняване в Болоня. Ние ще Ви помогнем с резервирането на изгоден самолетен билет до Болоня или настаняване в хотел, в желания от Вас район и период от време.


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В БОЛОНЯ
Какво да посетим и разгледаме в Болоня?


Хайде на екскурзия в най-красивия град в Италия - Болоня! Веднага Ви идва на ум, че тук ще похапнете от вкусните спагети, талиатели, лазаня, мортадела и още куп вкусотии и ястия, а като прибавим и изящните вина кулинарната картинка стига своя връх. Не напразно наричат града - Тлъстата Болоня. Връх в кулинарията са спагети Болонезе.

Името на града произлиза от известния сос Болонезе. Сосът служи за заливка на макарони и паста. Тази богата кухня преди всичко зависи от месните продукти и хубавото сирене. Хранително-вкусовата промишленост произвежда мартадела, колбаси и прошуто, а заедно с винарството дават поминък на жителите на Болоня. Прочутите италианските вина водят класацията по цял свят и с дъха си разнасят славата на отлични майстори във винопроизводството.

Като административен център Болоня се намира в област Емилия - Романя в долината на река По, между реките Рено и Савена. Със своите около 400 000 души и площ 140.73кв.км. тя е в съседство с планинския район на Апенините. Стратегически важен по географско положение, през града минават най-важните пътища и железопътни линии. По високия стандарт на живота Болоня  си съперничи с градове като: Камбера, Лион и Лас Вегас.

Историята сочи, че през 534г. пр.н.е. се е образувало селище с име Фелсина. Около него се разраства и Етруският град, заобиколен от некропол. През 4 век градът пада в плен на галското племе бои. От тук произлиза и по-старото име - Бонония, което по-късно се променя в Болоня. Изграждането на античния път Виа Емилия изиграва голяма роля за развитието на града. Освен с добрата хранителна вкусова индустрия и винопроизводството градът се  откроява с омайваща архитектура  с покрити улици – портици.

Характерно за Болоня е построяването на високи кули от различните известни фамилии в знак на престиж и богатство, като така броят им е достигнал 170, но малко са се запазили до днес. До днешни времена са се запазели две средновековни кули на площад Пиаца си Порта Равена. Кулата “Гаризенда” собственост на фамилия Гаризенда. За това семейство легендата разказва, че били немарливи по време на строежа  на основите в резултат на което тя се накланя и през 1360г. даже се срутва и сега  е затворена за посещение. Кулата била с височина 49м.

Другата кула е на фамилия Азинели, висока 97м. Тя също се подала на природните условия но за щастие по-малко. Ако изкачите нейните 498 стъпала, пред Вас ще се открие панорамата на Болоня чак до Адриатическо море.

Може да посетите и университетът Alma Mater Studiorum построен 1088г. Той е най-старият европейски университет.

Ако се интересувате от изкуството на Микеланджело и от така известната Гробница на светците ще задоволите любопитството си с посещението на църквата Сан Доменико.

Не пропускайте  музея Музео Човико Аркеолоджико, притежаващ етруски колекции, също базиликите Сан Стефано и Сан Петронио.
                                                     

РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ БОЛОНЯ - ГУЛУЕЛМО МАРКОНИ (AIRPORT BOLOGNA - GUGLIELMO MARCONI - BLQ)

Намерете изгоден самолетен полет на редовни, чартърни и нискотарифни авиокомпании до и от Летище Талин (TLL) като направите онлайн резервация на самолетен билет ТУК или като се обадите в центъра за резервации на самолетни билети.


Самолетни билети Талин

Търсите ли евтин самолетен билет до Летище Талин (TLL)? Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ ще Ви предложи най-изгодните предложения за самолетен билет до Летище Талин (TLL). Нашите резервационни системи ще сравнят полетите на всички редовни, нискотарифни и чартърни авиопревозвачи. При нас може да откриете преференциални цени и тарифи. Можете да резервирате самолетен билет и по телефона. Нашите онлайн агенти ще Ви помогнат да организирате възможно най-евтиното пътуване до Талин.

За резервация на евтин самолетен билет до Летище Талин (TLL) последвайте стъпките:
- Изберете интервала, в който ще пътувате до Летище Талин (TLL)
- Когато правите запитването си прегледайте офертите +/-3 дни за да изберете най-евтиния за Вас вариант


Когато сте готови с подходящия за Вас вариант за самолетен билет до Талин, Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ може да Ви предложи и варианти за хотелско настаняване в Талин в желания от Вас район и период от време.ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В ТАЛИН
Какво да посетим и разгледаме в Талин?


Ако сте решили да посетите столицата на Естония - Талин не е зле да се запознаете със следната информация. Като административен център на област Харю, градът се намира на южния бряг на Финския залив, на близо 80км от Хелзинки. Със своето стратегическо положение е бил цел за притежание на много народи, като датчани, руснаци и шведи. Градът е модерен, бързо развиващ се, а забележителностите са характерни за различните култури и националности.

Първото интересно посещение е на Стария град - разделен на две части Тоомпеа и Стария град,  който е в  списъка на ЮНЕСКО.

В старата част се намират парламента и правителството на Естония, а  централния  площад е осеян със заведения за бързи закуски, за шоколад, произвеждащ се ръчно, ресторантчета с националната кухня.

Туристите с любопитство посещават Градската стена, църквите  Ниголисте и "Св. Николай", замъка на хълма Томпеа с кулата "Дългия Герман" и катедралата "Св.Александър Невски".

Забележителност за Талин е царския дворец, построен от Петър Първи с красив парк, посещаван освен от гостите на града и от местните жители.

Можете да разгледате  и намиращият се на открито Естонски музей, разказващ за старата архитектура и култура на града на запад от Талин.


РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ ТАЛИН (AIRPORT TALLINN - TLL)

Намерете изгоден самолетен полет на редовни и нискотарифни авиокомпании до и от Летище Рига (RIX) като направите онлайн резервация на самолетен билет ТУК или като се обадите в центъра за резервации на самолетни билети.

Самолетни билети Рига

Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ ще Ви предостави най-ниската цена за самолетен билет до Летище Рига (RIX). Ние разполагаме със специални цени. Нашият онлайн център за обслужване на клиенти е съставен от професионални туристически агенти, които ще Ви помогнат да организирате Вашето евтино самолетно пътуване до летище Рига.

За резервация на самолетен билет до Летище Рига (RIX) последвайте стъпките:
- Изберете интервала, в който ще пътувате до Летище Рига (RIX)
- Когато правите запитването си прегледайте офертите +/-3 дни за да изберете най-евтиния за Вас вариант


Когато сте готови с подходящия за Вас вариант за самолетен билет до Рига, Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ може да Ви предложи и варианти за хотелско настаняване в Рига, за желания от Вас период и район.


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В РИГА
Какво да посетим и разгледаме в Рига?

На север на брега на Балтийско море туристите с интерес посещават столицата на Латвия –Рига. Посещението започва от Замъкът на Рига - забележителна сграда в Стария град, в която са пребивавали управниците на града, а последния е латвийският президент.

Следват: Площадът на кметството в Рига, който в миналото е бил градски пазар, разрушен по времето на Втората световна война и реставриран след нея; Площад Ливу, на който се помещават централите на занаятчиите и търговците; Площадът на катедралата, който е най-голям и прочут с откритите си кафенета, а в края и се намира катедралата от 1211г., чийто фасада доста пъти е променяна.

Посетете църквата Свети Петър, чийто асансьор Ви отвежда до площадки с невероятен изглед към града.

Разходете се из централния пазар. Тук от павилионите за разнообразни стоки ще си купите сувенири и подаръци за  близките си, а от щандовете за храна ще се насладите на много вкусотии.

Разходката продължава до Монументът на свободата на улица Бривибас, а наблизо се простира и паркът Бастейкалнс.

Туристите изявяват интерес и  към Барутната кула в миналото, известна като Пясъчната кула - служеща за съхранение на барут, а днес в нея се помещава Военният музей.

Интерес има и към Латвийския национален музей. В него ще Ви запознаят с развитието на изкуството в Прибалтика, Латвия и Русия.

Вижте и новите квартали - Арт квартал Спикери най – оживен, в който се излагат творби на арт групи, а музиката е на живо и Ар нуво за почитателите на този стил.

Разходката няма да бъде пълна, ако не видите известната статуя на Бременските музиканти, подарък на Рига от град Бремен. Тя е изображение на магарето, котката, кучето и петела  от приказката на Братя Грим.

РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ РИГА (AIRPORT RIGA - RIX)

Намерете изгоден самолетен полет на редовни и нискотарифни авиокомпании до и от Летище Минск (MSQ) като направите онлайн резервация на самолетен билет ТУК или като се обадите в центъра за резервации на самолетни билети.

 

Самолетни билети Минск

Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ ще открие за Вас най-икономична цена за самолетен билет до Летище Минск (MSQ). Ще Ви предложим специална цена. Нашият онлайн център за обслужване на клиенти е съставен от професионални туристически агенти, които ще Ви помогнат да организирате Вашето евтино самолетно пътуване до Летище Минск (MSQ).

За резервация на самолетен билет до Летище Минск (MSQ) последвайте стъпките:
- Изберете интервала, в който ще пътувате до Летище Минск (MSQ)
- Когато правите запитването си прегледайте офертите +/-3 дни за да изберете най-евтиния за Вас вариант


Когато сте готови с подходящия за Вас вариант за самолетен билет до Минск, Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ може да Ви предложи и варианти за хотелско настаняване в Минск.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В МИНСК
Какво да посетим и разгледаме в Минск?


Минск е красив град, столица на Беларус, разположен на бреговете на реките Ниамиха и Свислач. Като административен център на Минска област, градът е обособен като отделна област. Населението му наброява 1,8млн с вековна история. Началото на Минск датира от 1067г. В далечното минало е бил обект на многократно разрушаване, но винаги е успявал да се възстанови.

В днешно време градът се е превърнал в образователен, културен, туристически, административен и финансов център. С интересните си забелижителности и мономенти представлява туристическа дестинация за много посетители.

Територията на  столицата е дом на 16 музея, като най-интересни са: Музей на изкуствата на културата на Белорус и Национален музей.

Можете да разгледате 11 театъра и 34 образователни институции. Атракция за Минск е Римокатолическата църква Свети Симон и Елена, която е построена с даренията и молбата на 2000 католици през 1905г.

Историята разказва, че по време на окупацията от немците тя се е ползвала като кино, а по – късно през 1990г. е реставрирана за богослужение.

Посетете непременно Мараиинската катедрала, катедралата Св.Богородица и Червената църква – символи на града.

Интригуващото минало, днешното процъфтяващо настояще и бъдещето на Минск, превличат туристите да разгледат една от най-красивите европейски столици.


РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ МИНСК (AIRPORT MINSK - MSQ)

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПОЛЕТ

https://aviotravel.eu/images/stories/icons/flight-duration.jpg 

СХЕМА НА МЕСТАТА В САМОЛЕТА

https://aviotravel.eu/images/stories/icons/mesta-v-samoleta.jpg

ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

https://aviotravel.eu/images/stories/icons/patuvane-sas-samolet.jpg