Намерете изгоден самолетен полет на редовни и нискотарифни авиокомпании до и от Летище Будапеща - Ференц Лист (BUD) като направите онлайн резервация на самолетен билет ТУК или като се обадите в центъра за резервации на самолетни билети.


Самолетни билети Будапеща

Нуждаете ли се от евтин самолетен билет до Летище Будапеща Ференц Лист (BUD)? Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ ще Ви предложи най-евтините оферти за самолетен билет до Летище Будапеща - Ференц Лист (BUD). Нашите резервационни системи ще сравнят полетите на всички редовни, нискобюджетни и чартърни авиопревозвачи. При нас може да откриете най-преференциалните цени и тарифи. Можете да резервирате самолетен билет и по телефона. Нашите онлайн агенти ще Ви помогнат да си организирате възможно най-евтиното самолетно пътуването до Будапеща.

За резервация на евтин самолетен билет до Летище Будапеща - Ференц Лист (BUD) последвайте стъпките:
- Изберете интервала, в който ще пътувате до Летище Будапеща - Ференц Лист (BUD)
- Когато правите запитването си прегледайте офертите +/-3 дни за да изберете най-евтиния за Вас вариант


Когато сте готови с подходящия за Вас вариант за самолетен билет до Будапеща, Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ може да Ви предложи и варианти за хотелско настаняване в Будапеща.

 


ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В БУДАПЕЩА

Какво да посетим и разгледаме в Будапеща?


За Будапеща най-характерна подробност представляват над стоте извора с гореща вода и откритите бани за плуване в тях. Те работят целогодишно и са изградени в бароков стил.

А сега ще започнем разходката си със старинните замъци: Замъкът Буда и Замъкът Вайдахуняд. Първият включва няколко музея включително и Музея Лудвиг - за модерно изкуство, Дворцовия  музей и Националната галерия, а старите църкви разположени по тесни алеи  придават тайнственост в красивата природа. Замъкът е построен 1265г. на “Хълмове на замъка” сред барокови сгради от деветнадесети век.
Втория замък - Вайдахуяд се простира в градския парк, като през 1896г. се прави изложба и се построява популярния замък  от дърво и картон.

Следват музеите: Музей на изящните изкуства, Унгарски национален музей, Музей на приложните изкуства.

Музей на изящните изкуства е строен през годините 1900-1906г. на площада на героите  и включва произведения от цял свят.

Унгарски национален музей е открит през 1802г. от граф Ференц Сечени, който заедно със своята съпруга подаряват на музея колекцията си от минерали.

Музей на приложните изкуства е създаден през 1872г.  и съдържа частни колекции.

Допълваме списъка със забележителности с Главната Синагога - Наги Синагога, която е втора след тази в Ню Йорк, намираща се в Еврейския квартал на Пеща.

Не пропускайте и Базилика Св.Стефан - посветена на първия крал на Унгария - Стефан I, чийто ръка мумифицирана  се пази в мощехранилицата.

Преминете и по верижния мост над река Дунав, свързващ Буда с Пеща - построен 1849г.

Интерес за туристите е посещението на Зоологическата и ботаническата градина с изобилието на редки видове животни и растителност.

Разходете се до Хълмовете Буда, Будавар и ще се насладите на красивата гледка на града от високо, а в пещерите ще видите каменни фигури на “Крокодилът” и “Слонът”. Има поверие, че въздуха тук е лечебен за белодробни заболявания.

Ако сте почитател на оперното изкуство посетете Унгарската Национална Опера.

Стигаме до Цитаделата, намираща се на най-високата точка на града - предназначена за сплашване на бунтовниците. Тя е построена 1849г. като военна крепост.

Посетете и Площада на героите с историческо и политическо значение непосредствено до градския парк.

Туристическа забележителност е и Унгарския парламент, който е втори по големина в Европа и е най-голямата законодателна сграда в Унгария.

Не забравяйте да се разходите в Парка на статуите - атракция на града със статуите на Маркс, Енгелс и Ленин.


РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ БУДАПЕЩА - ФЕРЕНЦ ЛИСТ (AIRPORT BUDAPEST - FERENC LISZT - BUD)

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПОЛЕТ

 


СХЕМА НА МЕСТАТА В САМОЛЕТА


ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ