ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ 
Viber / WhatsApp: +359896889907 
ПОНЕДЕЛНИК-ПЕТЪК: 09:00-17:00  ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА и НЕДЕЛЯ 

Намерете изгоден самолетен полет на редовни и нискотарифни авиокомпании до и от Летище Атина (ATH) като направите онлайн резервация на самолетен билет ТУК или като се обадите в центъра за резервации на самолетни билети.

Самолетни билети Атина


Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ ще Ви предостави най-ниската цена за самолетен билет до летище Атина (ATH). Ние разполагаме с различни резервационни системи, като така срваняваме полетите на над 600 редовни и нискотарифни авиокомпании. Освен това ще Ви предложим специална цена, която няма да откриете никъде другаде. Нашият онлайн център за обслужване на клиенти е съставен от професионални туристически агенти, които ще Ви помогнат да организирате Вашето евтино самолетно пътуване.

За резервация на самолетен билет до летище Атнина (ATH) последвайте стъпките:
- Изберете интервала, в който ще пътувате до летище Атина (ATH)
- Когато правите запитването си прегледайте офертите +/-3 дни за да изберете най-евтиния за Вас вариант


Когато изберете Вашият подходящ вариант за самолетен билет до летище Атина (ATH), Онлайн Туристическа Агенция АВИОТРАВЕЛ може да Ви предложи и варианти за хотелско настаняване в Атина.
ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ В АТИНА

Какво да посетим и разгледаме в Атина?


Решили сте да посетите Атина. В такъв случай би било добре предварително да си набележите забележителностите на този древен интересен град.

Несъмнено трябва да започнете с Акропола. Свещения хълм на атинския Акропол се издига над градския площад. Още от сутринта тук заседавал съдът,който произнасял присъдите на обвиняемите. Той представлявал обществен център и светилище с олтари и храмове. Тук се съхранявала богата библиотека, картинна галерия и се пазела държавната хазна.

След това се отправяте към  Дионисиевият театър. Той е построен през 534г.пр.н.е., в който се ражда новото изкуство за тогавашното време - драматургията. Всичко това се случва по времето на Пизистрат и написването на Омировите поеми и като подарък гръцкия народ получава изкуството на театъра. Празниците, които посвещавали на божествената сила на бог Дионис олицетворяващ плодородието, радостта, веселията и виното се превръщали в драматични представления, поезия и състезания.

Следва Олимпийския стадион, който е построен в местността Маруси и е домакин на футболните и лекоатлетическите състезания и Олимпийските игри през 2004 г. Спортното съоръжение може да побере до 74473 души публика. Изграден е от трева в модулни контейнери, които се напояват и отводняват посредством специални системи.

Друга забележителност, която си заслужава да посетите е Статуята на Зевс. Около 457 г. Пр.Хр. е построен храм в чест на бог Зевс в град Олимпия. Статуята се намира в този храм и през 776 г.пр.Хр. Тук са се провели първите Олимпийски игри.

В близост до храма на Зевс се издига и Арката на Адриан,която е построена в чест на императора през131 г., когато той завладява града. Вратата му е 18 метра цялата от мрамор в коринтски стил. От двете страни са поставени надписи. На тази, която е обърната към Акропола е записано: "Това е Атина, градът на Тезей", а на обратната: "Това е градът на  Адриан, не на Тезей". Арката е построена на място, което в миналото  е свързвало старата Атина с новия римски град.

Не може да прескочете и Византийския музей, който е основан през 1914 г. Самата сграда е построена 1848 г. от гръцкия архитект Стаматис Клеантес, по-късно превърната в музей от архитект Аристотел Захос. В днешни дни музея непрекъснато се разширява по проект на Манос Перакис.

Да завършим с пристанището на Атина - Пирея. Чрез него се осъществява връзката по море с островите на Източното Средиземноморие и Егейско море. През далечната 1935 г. тук е открит Археологическия музей на Пирея, притежаващ много произведения и бронзови статуи.

РЕЗЕРВИРАЙ ОНЛАЙН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ДО ЛЕТИЩЕ АТИНА - ЕЛЕФТЕРИОС ВЕНИЗЕЛОС (AIRPORT ATHENS - ELEFTHERIOS VENIZELOS - ATH)

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ПОЛЕТ


СХЕМА НА МЕСТАТА В САМОЛЕТА


ПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ

Самолетни билети София
Самолетни билети Варна
Самолетни билети Бургас
Самолетни билети Пловдив

СИГУРНО ЗАПЛАЩАНЕ ПО БАНКОВ ПЪТ И ЧРЕЗ КАРТА

АВИОТРАВЕЛ

 


ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ

 


НИСКОБЮДЖЕТНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

БЛОГЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

https://air-bg.com/images/stories/logos/kruiz.eu-logo.png
ПЪТУВАНЕ С КРУИЗ


ПОЧИВКИ И ВАКАНЦИИ

ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ ОТ И ДО БЪЛГАРИЯ

 


ХОТЕЛИ В ЧУЖБИНАХОТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.